Jij bent hier: Home FAQ

FAQ

-

Q: 

Hoeveel rijlessen heb ik ongeveer nodig?

Dit is afhankelijk van je eigen prestatie. Een gemiddelde waarvan je ongeveer vanuit kunt gaan is leeftijd plus 10. Een aantal belangrijke factoren zijn: motivatie; leeftijd, motoriek; inzicht; ervaring.
Q: 

Hoe vraag ik het theorie-examen aan?

Het theorie-examen kun je aanvragen via de website van CBR. Je hebt daarbij je DigiD code nodig.
Q: 

Moet ik 18 jaar zijn om met de rijlessen te beginnen?

Nee, je mag al beginnen als je 16,5 jaar bent. Voor meer info zie 2todrive.
Q: 

Ik wil mijn rijbewijs halen. Wat moet ik weten?

Het belangrijkste is dat je geschikt en gezond bent om het rijbewijs te halen. Het CBR heeft een gezondheidsverklaring, dat een eigen verklaring wordt genoemd, dit zijn 11 vragen over jouw gezondheid. Zie bijlage voor de vragen. Als een van de vragen met een JA is beantwoord, moet je bij het CBR of Gemeentehuis deze verklaring kopen, volledig invullen en opsturen naar het CBR. Deze procedure kan tot 2 maanden duren. Daarom wordt het aangeraden om niet al te lang hiermee te wachten. Als alle vragen met NEE zijn beantwoord dan geven wij door aan het CBR dat je gezond en geschikt bent en dat je de rijexamen kan doen.
Q: 

Wat is 2to Drive?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen. Voor meer info zie www.2todrive.nl
Q: 

Hoe wordt er rijles gegeven?

Wij geven rijles aan de hand van een instructiekaart. Ddit is een soort lesschema. Hier staat alles op wat je moet leren om voor het praktijkexamen te slagen. Bij elke rijles worden alle vorderingen bijgehouden. Wij gebruiken o.a. tekeningen en om uit te leggen hoe je bepaalde handelingen moet uitvoeren.
Q: 

Word ik thuis opgehaald?

Je kunt thuis opgehaald worden of op een andere afgesproken plaats.
Q: 

Kan ik een afspraak afzeggen?

Ja, je kunt je les afzeggen, maar bij eventuele verhindering zal de cursist dit tijdig en minimaal 24uur voor de les moeten melden. In dat geval worden geen kosten in rekening gebracht. Een afspraak die binnen 24 uur wordt afgezegd, wordt volledig in rekening gebracht.
Q: 

Op welke dagen wordt er rijles gegeven?

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag.
Q: 

Categorie├źn en type lesauto

Wij geven rijles voor categorie B (schakel). Op dit moment rijden we in VW Golf VII.